Nagy Reménység Konferencia és 100 éves jubileum rendezvény

Zenekarunk is résztvett ezen a konferencián. Az egész országból, és azon kívülről is érkeztek vendégek, előadók.

Pár kép a zenekarról:

https://picasaweb.google.com/109335422582583195087/NagyRemenysegKonferencia

Részletes beszámoló az adventista.hu oldalról:

Reménységet minden otthonba PDF Nyomtatás E-mail
nagy_remenyseg_1Ünnepélyes megemlékezés a Duna Unió megalakulásásnak 100 éves jubileumáról, 
melynek keretében Magyarországon is útjára indult a Nagy reménység program.2013. március 17-én, vasárnap, egy egész napos ünnepélyes istentiszteleti alkalom keretében emlékezett meg a Magyar Unió a Duna Unió megalakulásának 100 éves évfordulójáról Budapesten, a Dózsa György úti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban, melyen mintegy 2000 testvér vett részt az ország minden részéről. Az ünnepséget egyházunk magas rangú vezetői is megtisztelték jelenlétükkel és szolgálatukkal, így jelen volt a Generál Konferencia elnöke, Ted N. C. Wilson és felesége, Nancy Wilson, valamint a Transzeurópai Divízió részéről Bertil Wiklander elnök és Jóhann Jóhannsson pénztáros. Közösségünkkel együtt ünnepeltek még az egykori Duna Unióhoz tartozó, környező uniók képviselői és a Keresztény Advent Közösség képviselői.nagy_remenyseg_2Miután Ócsai Tamás unióelnök köszöntötte a jelenlévő vendégeket, az ünnepélyes megemlékezést a Duna Unió megalakulásához vezető események történelmi áttekintése nyitotta meg, melyet dr. Szigeti Jenő vetített képes összeállítása tett emlékezetessé.

Bertil Wiklander testvér prédikációjában 2Kor 5:11 verse alapján Isten félelméről beszélt, amely nem mást jelent, mint Isten országának polgáraiként osztatlan, hűséges szívvel szeretni és szolgálni Őt, és élni azzal a felelősségteljes megbízatással, amelyet e világ Teremtőjeként és Megváltójaként bízott ránk. Ha keresztény életünkben nap mint nap így követjük Jézust, akkor Istent fogjuk egyre jobban megismerni, és ez az istenfélelem tesz hiteles és eredményes bizonyságtevőkké minket a most bevezetésre kerülő Nagy reménység missziós kezdeményezés követeiként is.

Ted N. C. Wilson egyházelnök – aki transzeurópai divíziós körútjának utolsó állomásaként látogatott Magyarországra -, Krisztus közeli visszatérése kapcsán megújulásra, megszentelődésre buzdította a közösséget, hogy a kellő lelkesedéssel, helyesen hirdethessük és képviselhessük a világnak szóló utolsó megmentő üzenetet. Mert mi hetednapi adventisták vagyunk Isten végidei, maradék egyháza, akiket az Úr rendkívüli eseményekre kíván felkészíteni az Ő megszentelő hatalma által.

nagy_remenyseg_3A délutáni együttlét kedves színfoltja volt, amikor a szomszédos uniók képviselői köszöntötték az ünneplő gyülekezetet. Először a Román Unió részéről Asanache Romeo, az Észak-erdélyi Egyházterület elnöke és fordítója, Timis Balázsi Sándor, majd Viktor Alekszejenko, az Ukrán Unió elnöke, Alekszander Antonyuk, a Nyugat-ukrajnai Egyházterület elnöke és fordítójuk, Pircsák Illés kapott szót. Őket követte a Dél-kelet-európai Unió elnöke, Djordje Trajkovski és fordítója, Ördög Róbert, végül pedig a Cseh-Szlovák Unió képviseletében Varga Ferdinánd tolmácsolta az unió vezetőinek üdvözletét és jókívánságait.

Ezután a Magyar Unió korábbi, jelenlévő elnökei mondták el igei gondolataikat: dr. Szigeti Jenő, dr. Szilvási József és Mayor Zoltán. Dr. Szilvási András levélben megfogalmazott üzenetét Tóth Sándor uniótitkár olvasta fel.

Végül a Keresztény Advent Közösség vezetője, Cserbik János fogalmazta meg ünnepi gondolatait.

A mindnyájunk szívét megörvendeztető, színvonalas énekes és zenei szolgálatokról a mintegy 150 főből álló összevont kórus és egy 57 tagú zenekar gondoskodott.

nagy_remenyseg_4Hisszük, hogy közösségünket Isten áldó és gondviselő keze vezeti tovább a szolgálat útján mennyei hazánk felé, amely már biztosan nem lesz újabb száz esztendő.

KiVi

További képek a Facebookon.